Verslag Den Bommel - Krabbendijke 13 april 2024 Terug

Verslag door Rombout van Reijn

Eenrichtingsverkeer

Op zaterdag 13 april 2024 kruisten VV Den Bommel en VV Krabbendijke de degens op Sportpark De Kruus in Den Bommel, als onderdeel van de Zaterdag 3e klasse B van Zuid1. Met Den Bommel op de 8e plaats en Krabbendijke op de laatste plek in het klassement, beloofde het een boeiende strijd te worden. Voorafgaand aan deze ontmoeting hadden beide teams al eerder een wedstrijd tegen elkaar gespeeld in het huidige seizoen, waarbij Krabbendijke met 3-1 zegevierde. Den Bommel had dus wat goed te maken en hoopte punten te pakken om uit de buurt van de nacompetitieplaatsen te blijven.

Om 14.34 uur floot scheidsrechter IJpelaar voor de start van de wedstrijd en liet Den Bommel meteen merken dat er vandaag voor Krabbendijke niet veel te halen zou zijn.
Na drie minuten was het Johnno Bakker die vanuit kansrijke positie mocht aanleggen. De bal werd echter niet voor de laatste keer deze middag door de keeper van Krabbendijke gestopt. Een minuut later is het Ruben Rui dos Santos die van vrijwel dezelfde positie mocht uithalen maar die ook op de keeper stuitte.

In de 6e minuut maakt de keeper van Krabbendijke het volgende schot van buiten het zestienmetergebied onschadelijk maar binnen 30 seconden staat Den Bommel weer voor z'n neus als Ruben op links een voorzet geeft op Johnno Bakker die van dichtbij 1-0 scoort, drie minuten later gevolgd door de 2-0.

Zes minuten na de goal wordt een hoekschop van Krabbendijke door Patrick Verolme weggekopt vervolgens door Corne op't Hof opgepikt die snel de doorgelopen Daniek de Roon in de ruimte vindt maar die net te kort komt om de uitgekomen keeper te snel af te zijn.

Het duurt tot de 18e minuut voordat Krabbendijke voor het eerst gevaarlijk wordt en de keeper van Den Bommel voor het eerst moet optreden. Een minuut later staat Coen Kornet alweer aan de andere kant, maar zijn poging gaat net naast. In de tegenstoot komt Krabbendijke in de buurt van de goal van Den Bommel maar is de bal voor keeper Sander van Reijn.

Weer twee minuten later is het Johnno Bakker die door de verdediging van Krabbendijke slalomt maar de nr 3 kan op het laatste moment met een risicovolle sliding de bal wegtikken.

In de 24ste minuut is de keeper Sander van Reijn van Den Bommel eerder bij de bal, maar loopt een speler van Krabbendijke op hem door en raakt met de knie zijn hoofd, waarna de keeper aangeslagen blijft liggen. Een lange blessurebehandeling volgt en waarna Sander van Reijn de wedstrijd met een dik blauw oog zal uitspelen.

Na de hervatting krijgt Tony Tieleman de bal op rechts en geeft deze snel voor op Johnno Bakker die de 3-0 en daarmee een zuivere hattrick scoort. Hierna laat Den Bommel de teugels een beetje vieren. Pas 10 minuten later is de volgende kans als Den Bommel een hoekschop krijgt maar de keeper van Krabbendijke eerder bij de bal is.

Een minuut later is er echter geen houden meer aan als Ruben Rui dos Santos op links doorkomt en een voorzet geeft op Tony Tieleman die ijzig kalm in de rechterbenedenhoek afmaakt en daarmee de 4-0 scoort.Vlak voor de rust komt Krabbendijke nog wel een keer in de buurt van de goal van Den Bommel maar de verdediging kan het gevaar bezweren voordat het echt gevaarlijk wordt. De aansluitende hoekschop wordt over gekopt.

Bij de hervatting na de rust gaat Den Bommel door waar het mee bezig was en gaat een schot van Ruben Rui dos Santos net voorlangs. De aansluitende hoekschop belandde voor de voeten van Jesper van den Hoek die hard afdrukt en de 5-0 maakte.

Drie minuten later neemt Ruben de bal alweer goed mee het zestienmetergebied van Krabbendijke in, maar de laatste man van Krabbendijke kan met kunst en vliegwerk nog net voorkomen dat hij van dichtbij kan uithalen. In de 49ste minuut haalt Ruben weer uit bij de achterlijn, maar de bal gaat dit keer via de keeper over de achterlijn.

Twee minuten later kopt Corne op't Hof van dichtbij op doel, helaas wordt de bal ook nu weer door een verdediger van Krabbendijke over de achterlijn gewerkt. Weer een minuut later geeft Max Lokker een voorzet op Johnno Bakker, wiens kopbal dit keer door de keeper gestopt wordt.

In de 57ste minuut speelt Coen Kornet Johnno Bakker aan in het zestienmetergebied van Krabbendijke die de bal terugkaatst waarna Coen de bal over de keeper in de verre hoek krult maar helaas net de paal raakt.

Vijf minuten later doet Daniek de Roon ook een duit in het zakje en schiet van links uit een lastige hoek hard op het doel van Krabbendijke. De bal wordt ook nu weer door de keeper gestopt.

In de 76ste minuut is er een snelle uitbraak door Den Bommel als een snelle hervatting door keeper Sander van Reijn bij Johnno Bakker terechtkomt die de bal over de uitkomende keeper van Krabbendijke lepelt en de 6-0 aantekent.

Hierna hoeft het van Den Bommel niet zo nodig meer en hoeft het van Krabbendijke, dat de hele wedstrijd al niet veel indruk maakt, ook niet meer waardoor de wedstrijd een beetje doodbloedt. Kort voor het einde is er nog een schot van Jelle van Gils dat via de keeper net voorlangs gaat. Uit de daaropvolgende corner kopt Ruben Rui dos Santos net naast, waarna de prima leidende scheidsrechter IJpelaar af fluit.

Het was eenrichtingsverkeer met Den Bommel dat de wedstrijd van begin tot eind domineerde. Krabbendijke kon geen vuist maken tegen het aanvallende spel van Den Bommel en moest uiteindelijk een flinke nederlaag incasseren. Deze overwinning dient als een goede generale repetitie voor de volgende uitdaging voor Den Bommel, de derby tegen DVV '09 op zaterdag 20 april 2024 om 14.30 uur op het Gemeente Sportpark DVV'09 in Dirksland. Met DVV '09 op de 2e plaats en Den Bommel op de 8e positie, belooft het opnieuw een spannende wedstrijd te worden waarbij Den Bommel zeker niet kansloos is, gezien hun eerdere gelijkspel tegen DVV '09 in dit seizoen. DVV’09 heeft echter met 2-8 bij Kogelvangers gewonnen en heeft ook een goede generale repetitie gehad, dus makkelijk zal het niet worden maar als Den Bommel het huidige spel doorzet moet een positief resultaat mogelijk zijn.