Verslag Den Bommel-WFB 06 september 2015 Terug

In een leuke en spannende wedstrijd zijn WFB en Den Bommel begonnen aan de nieuwe competitie.
In de eerste helft was het WFB dat de bovenliggende partij was maar Den Bommel nam in de 2e helft het heft in handen. Het publiek zag 9 doelpunten en toen de scheidsrechter voor de laatste keer blies was de stand 5-4 in het voordeel van WFB. In de 3e min was het WFB dat voor het eerste gevaar zorgde, een voorzet werd goed ingekopt maar doelman Bins stond op de goede plaats om de inzet onschadelijk te maken. WFB bleef de bal goed rondspelen en Den Bommel had het lastig hiermee. Toch was het de thuisclub die als eerste het net wist te vinden. In de 13e min een slimme steekpas van Jesper Vd Hoek en Johnno Bakker rondde dit knap af, 1-0. 3 min later was WFB dicht bij de gelijkmaker maar een als voorzet bedoelde bal belandde op buitenkant paal. Enkele min later was het wel raak maar het was weer Den Bommel dat scoorde. Johnno Bakker ging over links goed door, zijn voorzet kon door de doelman van WFB niet onder controle worden gebracht en Jesper vd Hoek was er als de kippen bij om de 2-0 binnen te schieten. De gasten uit Ouddorp raakten hierdoor niet van slag en gingen direct op zoek naar de aansluittreffer. In de 21e min kwam die er dan ook, een corner werd onhoudbaar binnengekopt, 2-1. Even later had men een goede kans op de gelijkmaker toen doelman Bins een terugspeelbal oppakte en men vanaf 10 mrt een vrije trap mocht nemen. De inzet kwam niet verder dan de opgestelde "muur". 10 min later werd de inzet toch beloond met de gelijkmaker, een snelle uitval over rechts en de voorzet ging via het scheenbeen van een verdediger in het doel, 2-2. Den Bommel moest alles geven om met deze stand de rust in te gaan.

De 2e helft begon de thuisclub wat feller en zocht direct de aanval. In de 49e min zag Johnno Bakker de doelman 'n paar meter voor zijn doel staan maar zijn lob kwam niet verder dan onderkant lat. WFB kwam steeds moeilijker tot aanvallen maar in de 60e min lukte het toch om door het midden vd verdediging een gaatje te vinden en de 2-3 te scoren. De vreugde duurde niet lang, de daarop volgende aanval van Den Bommel was ook raak. Joey Bahnerth ging over links goed door en zijn voorzet werd door Johnno Bakker binnen getikt, 3-3. Voor deze stand goed en wel op het scorebord was bijgewerkt lag de 3-4 in het net. De verdediging van de thuisclub kreeg de bal niet goed weggewerkt en werd door een speler van WFB goed binnengeschoten. Even later was er zelfs de kans op 3-5 maar doelman Bins voorkwam erger. Den Bommel ging weer op jacht naar de gelijkmaker maar wederom was het de tegenpartij die scoorde. In de 71 e min werd een corner in 1e instantie nog vd doellijn weggewerkt en ook de 2e inzet werd gekeerd maar tegen de 3e inzet had niemand antwoord, 3-5. Vijf min later werd een inzet van Wesley Bakker door Jarno Osseweijer achter de doelman gewerkt en werd de achterstand terug gebracht tot 4-5 en kon Den Bommel op zoek naar de gelijkmaker. Met man en macht werd getracht deze te bewerkstelligen en WFB had alles nodig om de marginale voorsprong te verdedigen maar er kwam geen verandering meer in de stand. WFB kon de eerste 3 punten noteren.

Opstelling: Ti Jey Bins, Joey Bahnert, Patrick Verolme, Leon Breeman, Jos Maliepaard (45 Raoul Verolme),
Jesper vd Hoek (75 Jarno Osseweijer), Michel v St. Annaland, Corné op ’t Hof, Wouter Bakelaar, Wesley Bakker, Johnno Bakker