DJS E3 - Den Bommel E2 26 maart 2016 Terug

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen DJS E3 op het menu. Thuis werd er (7 nov'15) met 5-10 verloren, een korfbaluitslag dus.
Maar nadat we vorige week aardig partij hadden geboden tegen de koploper Rockanje waren we vol goede moed voor een straffe pot voetbal.
Indy en Hidde deden weer met ons mee en ze maken ook het seizoen bij ons af, waar we zeer blij mee zijn.
Indy trok de keepershandschoenen weer aan, Roan deed de aanvoerdersband om z'n arm en verder speelden Roy, Kim en Tony achterin, Roan en Jadyn begonnen op het middenveld en voorin stond onze spits Collin.
We trapten om 11.00 uur af, op een zonnig maar winderig sportpark "De Spartaan". Roan won de toss en koos ervoor om de eerste helft met de wind in de rug te spelen.
DB startte lekker fel en al snel kreeg Collin de eerste kans, maar zijn schot werd door de keeper gekeerd. Aan de overkant moest Indy voor de eerste keer aan de bak en ze hield de bal uit de goal. Bij de 2e Spartaanse kans was het wel raak, 1-0. DB trok weer ten aanval en Jadyn kreeg een kansje en even later schoot Mendy over.
In deze fase onderschepten Kim en Roy de nodige ballen en speelden ze goed door op onze middenvelders Roan, Hidde en Jadyn.
DB kreeg een corner, Collin slingerde de bal voor de pot, waar Mendy uithaalde. Via een Menheerser been ging de bal over. Er volgde dus weer een corner, maar hier kwam geen gevaar uit. DB was dus aan de deur aan het rammelen bij DJS, maar even niet goed opletten betekende helaas de 2-0. Kort hierna een corner van DJS, die via Hiddes voet achter Indy in de goal verdween, 3-0. Maar DB probeerde te blijven aanvallen. Roan nam dit letterlijk en hij viel de scheidsrechter aan, door een bal vol op de beste man's rug te schieten ;>) DJS trok weer ten aanval en het werd 4-0. Nu ging DB weer in de aanval, Collin ramde hard richting de goal, waar een DJS speler de bal vol in z'n buik kreeg en even zwarte sneeuw zag., maar gelukkig kon hij verder. Even daarna een mooie actie van Collin, z'n schot met rechts werd geblokt en de rebound met links ging net naast. Even daarna schoot hij nog net over en Tony ramde hard, maar recht op de keeper, die kon redden. In de laatste seconden voor de rust kwam er toch een Bommelse goal op de borden, Collin schoot hard binnen in de korte hoek.
Na de rust vielen al rap twee goals, eerst maakte DJS de 5-1 waarbij erg matig verdedigd werd na een afgeslagen corner. Aan de andere kant scoorde Jadyn met een prachtige boogbal over de keeper de 5-2. Indy hield DJS met een mooie safe van de 6-2 af. Maar een paar minuten later was ze kansloos en die 6-2 alsnog.
Even later pakte ze met haar voet nog netjes een bal eruit. Even later een rare goal van DJS. De schrijver van dit verhaal kon niet zien wie er ingooide, maar in elk geval gooide de Bommelaar de bal zo in Spartaanse voeten, die daar wel raad mee wisten.... 7-2. Zo verloor DB met een score die doet vermoeden dat we weggespeeld waren, maar dat was echt niet zo. Het waren vooral momenten van even wat minder opletten, of met teveel mensen in de aanval die ons de spreekwoordelijke das omdeden.
Volgende week weer nieuwe kansen, we spelen dan uit bij Rockanje. Weer de koploper dus. We zullen onze huid weer zo duur mogelijk verkopen.
We vertrekken om 07.50 uur vanaf de Kruus. We spelen om 09.00 uur op Sportpark "De Drenkeling".

Goals : Jadyn en Collin beide 1.