Den Bommel D - Smitshoek D8 26 maart 2016 Terug

26-3-2016 Den Bommel D1 – Smitshoek D8 2 - 1
Vandaag stond de kraker tegen Smitshoek op het programma. Een goed resultaat was nodig om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen. We wisten dat dit een lastige tegenstander was. Een hecht team dat vanuit elke positie volle bak druk zet op de tegenstander. We moesten dus minstens zoveel energie in de wedstrijd stoppen als de tegenstander. Maar dat hebben jullie gedaan vandaag en nog wel een beetje meer ook!!!
Vanaf het eerste fluitsignaal werd de strijd aangegaan en dat was nodig ook. Smitshoek speelde zoals verwacht met veel passie en inzet. Er was weinig tijd om een balletje aan te nemen want ze zaten er bovenop. Maar wij deden daar niet voor onder want er werd vandaag keihard gewerkt door het hele team. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld de eerste helft. Af en toe konden we er gevaarlijk uitkomen, maar echte grote kansen kregen we niet. We gaven ook gelukkig geen grote kansen weg, want Ruben had zijn zaakjes goed op orde achterin. Gaf rugdekking waar nodig en hield het overzicht als we in balbezit waren. Toch kwam Smitshoek op voorsprong in de eerste helft. Bij een misverstandje met keeper Ryan en de verdediging werd een bal tot corner verwerkt. Uit die corner viel de 0-1. Jullie waren hierdoor niet van de wijs gebracht want we gingen er weer gelijk vol tegen aan. Het bleef 0-1 tot de rust en we gingen met rode en bezwete koppies richting de kleedkamer. We hadden al flink wat gegeven de eerste helft maar er moest toch eigenlijk nog een scheppie bovenop wilde we er een puntje uitslepen. We waren gelijkwaardig aan Smitshoek, maar zij speelde net iets feller en scherper de eerste helft. Met aanvoerder Luca als aanjager vlogen we uit de startblokken voor de tweede helft. Waar we de eerste helft geen grote kansen kregen werd er nu de ene na de andere mooie aanval opgezet. De eerste grote kans was voor Luca. Na een mooie dribbel kwam hij tot een snoeihard schot, maar de keeper van Smitshoek hield tegen. Vervolgens was het de hard werkende Jorgen die alleen op de keeper afging, maar ook deze kans werd onschadelijk gemaakt door de keeper. Kort hierna was het Carmen die de gelijkmaker had kunnen maken, maar weer kwam Smitshoek met de schrik vrij. Smitshoek dacht na de eerste helft dat de buit binnen was en was dan ook stomverbaasd wat dit Bommelse ploeggie de tweede helft aan het presteren was. Zij waren toch die ploeg die de tegenstander opjaagde en met veel inzet zo snel mogelijk de bal veroverden? De rollen waren nu omgedraaid. De gelijkmaker moest er komen en die kwam er ook. Het was Bodhi die zijn rentree extra glans gaf door de 1-1 binnen te schieten. Met nog zo’n tien minuten op de klok probeerde we natuurlijk dit puntje binnen te slepen tegen deze sterke tegenstander. Jullie namen daar alleen geen genoegen mee. Want hoewel de meter al ver in het rode vlak stond, trokken jullie nog 1 keer alles uit de kast. Aanvallend kwam Smitshoek er al lang niet meer aan te pas. Ruben en Roos hadden wel zo’n sterke muur opgebouwd achterin, daar kwam echt niemand meer doorheen. De ijzersterk verdedigende Nick ging nu ook steeds meer mee naar voren. En aan de andere kant was het kilometervreter Bas die telkens mee in de aanval ging. Daniek die al de hele wedstrijd zat te loeren en te wachten om zijn geheime wapen te demonsteren kreeg eindelijk de ruimte om te vuren. Met een geweldig schot tekende hij voor de 2-1! Wat een ontlading. De goed fluitende scheidsrechter moest nog een paar minuten blessuretijd bijtrekken, dus het was nog niet gedaan. Sophie moest nogmaals aan de bak, want Bas viel geblesseerd uit en ook Carmen moest nog de moe gestreden Jari vervangen. Maar de overwinning kwam niet meer in gevaar, want tot het laatste fluitsignaal bleven jullie strijden. Complimenten voor deze teamprestatie! Als we deze inzet ook de komende wedstrijden laten zien, dan hoeven we echt van niemand meer te verliezen. En als we van niemand meer verliezen dan……