De Jonge Spartaan D3 – Den Bommel D1 1 – 2

Met maar 1 training in de benen, moesten we afgelopen zaterdag meteen aan de bak in Middelharnis tegen
De Jonge Spartaan. De opening van het seizoen 2015-2016! Veel vertrouwde gezichten op het veld, maar
ook veel “nieuwe” talenten waren er te zien.
Om de nieuwe aanwinsten niet gelijk in het diepe te gooien startte we de eerste helft met merendeel
tweede-jaars D’s. De eerste 10 minuten was wat aftasten van beide kanten, tot echt goed voetbal kwamen
we nog niet. Naarmate de eerste helft vorderde werden we wat sterker en gingen jullie ook beter voetballen.
We doken steeds meer op bij het doel van tegenstander. Bij een goede voorzet van links kwam
Carmen net een teenlengte te kort om hem erin te schieten. Jullie gingen steeds beter combineren,
driehoekjes en 1-2 ‘s tussen Bas, Jorgen en onze nieuwe aanvoerder Luca kwamen steeds vaker voor.
Achterin had Max z’n zaakjes weer ouderwets op orde. Gaf rugdekking aan Sophie, Mickey en Roos en
liep de gaatjes dicht waar nodig. Keeper Ryan hoefde z’n eigen nog niet druk te maken.
De keeper aan de andere kant wel, want de druk op het doel van De Spartaan werd met de minuut groter.
Schoten van Bas, Jorgen, Jari en uiteindelijk weer Bas die de 0-1 erin schoot! Na de 0-1 ging pas echt de handrem eraf.
Indy net in het veld verdedigde lekker fel op de bal en ook Lukas liet zien een goede verdediger te zijn.
Maar vooral Jari viel de eerste helft op met zijn spel en dat voor de eerste keer op een groot veld!
De 0-2 viel na een schitterende steek-bal van Joël. Hij stuurde Daniek weg en die schoot strak en laag de 0-2 in de hoek,
een prachtige aanval! Deze stand hielden we tot de rust vast en gingen met een goed gevoel het veld af.

Na de rust was het door de vele omzettingen lastig om het goede spel van de eerste helft door te trekken.
En omdat de 1-2 wel heel erg snel viel, moesten we alle zeilen bijzetten om deze stand vast te houden.
Maar doordat iedereen keihard werkte en positief bleef lukte dit! We kwamen er af en toe nog zelfs
gevaarlijk uit. Met Bodhi, Hidde en Sophie gingen we richting het doel van De Spartaan maar scoren
deden we niet meer de tweede helft.
De meeste moesten natuurlijk nog flink wennen om nu te spelen op een groot veld.
Daardoor liep iedereen een beetje uit zijn positie de tweede helft, maar het was goed om te zien
dat iedereen elkaar probeerde te helpen waar nodig. Nick was ook nog ingevlogen om de verdediging te
versterken wat natuurlijk zeer welkom was.
Na 30 minuten blies de goed fluitende scheids af en iedereen was opgelucht dat de overwinning over de
streep getrokken was. De eerste 3 punten waren binnen.
Bezwete maar tevreden gezichten gingen richting de kleedkamer, kortom een geslaagde seizoensopening!